Thuis

Na elf dagen op een boerencamping, hebben we besloten in te pakken en naar huis te gaan. Twee dagen eerder dan gepland. Al dagen regende het en mijn twaalfjarige tent bleek iets minder water- en windvast geworden dan voorheen. Bovendien bleken de koeien ook ’s nachts te loeien alsof ze de slachter zelf in de ogen keken, en kwamen er in de loop van de vakantie ook nog eens ganzen en schapen bij. In het begin konden we er nog om lachen: “Gekke hanen hebben ze hier hè?”

Eerlijk is eerlijk: als het regent, is het heel gezellig in een tent. Talloze spelletjes hebben we gespeeld: Kolonisten van Katan, hartenjagen, Ticket to Ride, schaken, klaverjassen… Ook lees je bij regen nog eens een boek, en ik heb er een nieuwe hobby bij: Mandala’s kleuren. Aan gezelligheid dus geen gebrek.

Maar na een paar nachten weinig slaap – met bijbehorende concentratieproblemen bij het klaverjassen -, dreigende overstromingen en te weinig zonuren, heb je het wel gehad. Dan verlang je naar je eigen, zachte bed – van waaruit je dagelijks je favoriete serie op DVD kijkt -, naar een grote, stevige tafel waaraan je twee uitbreidingen van De Kolonisten van Katan tegelijk kunt spelen en natuurlijk naar je katten, die dankbaar zijn dat ze weer een schoot hebben om op te liggen.

Ook ligt er weer genoeg werk: met name voor het Netwerk CG van GroenLinks. Hoewel ik de kranten wel (mondjesmaat) heb gelezen, ben ik al na elf dagen niet meer helemaal up-to-date. Gelukkig biedt een beetje surfen uitkomst: ik ben weer bij.

Ik ben thuis.

Eén antwoord op “Thuis”

  1. Welkom thuis!
    Jammer dat je vakantie eerder moest worden afgebroken dan gepland.

    Hopelijk ben je wel lekker uitgerust!!!

    Groetjes, Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *