Belastingherziening pakt negatief uit

Een doordeweekse dag. Ik ben wat laatste dingen aan het afronden voor mijn vakantie, als mijn baas mijn kamer binnen stormt.
"Weet jij iets over de belastingherziening?"
Verbaasd kijk ik hem aan. Vanwaar deze vraag?
"Het NOS zoekt een chronisch zieke of gehandicapte voor een radiointerview. Hoeveel ga jij er op achteruit in de nieuwe regeling?"

Ik weet het niet precies, dus pak ik mijn laptop erbij. Mijn gegevens bekijk ik tegen het licht van de nieuwe regeling. Wat een nachtmerrie lijkt, blijkt de harde realiteit: als de belastingherziening wordt doorgezet, ga ik er zo’n 150 tot 250 euro per maand op achteruit. Er zit niets anders op: ik doe mee aan het interview.

Meestal vind ik het vreemd om mijn eigen stem terug te horen op radio of tv. Ik heb de radio vanmorgen tussen zeven en acht dus niet aangezet, maar eenmaal op mijn werk ontkom ik er niet aan: onze directeur vindt het een goed interview en mailt de link rond aan alle collega’s. En eerlijk gezegd: mijn stem blijkt zowaar radiogeniek!

Belangrijker is uiteraard de vraag of het goed gaat komen met de belastingherziening. Op dinsdag 1 juli vindt hierover een debat plaats in de Tweede Kamer. Ik duim – niet alleen voor mezelf, maar voor een grote groep chronisch zieken en gehandicapten.

Benieuwd naar het interview? Ga dan naar de website van de NOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *