New York-outfit

Ik heb dringend een New York-outfit nodig. Zaterdagnacht vertrekken we al en ik heb slechts één geschikt (= hip, sexy en toch enigszins warm) jurkje om mee te nemen. Ok, en een paar plastic oorbellen met tijgerprint.

Leuke kleding kopen is niet altijd vanzelfsprekend. Dat komt omdat ik een scheve rug heb. Ik ben bijvoorbeeld gek op krijtstreeppakken, katoenen zomerjurken en blousjes met opstaande kraag, maar die kan ik niet aan. Mijn bovenkleding moet namelijk extreem rekbaar zijn, anders gaat het niet over mijn rug. Onderkleding is een stuk makkelijker: driekwart rokken en broeken geven geen problemen, en voor de lange broeken heb ik altijd nog mijn moeder met haar naaimachine achter de hand.

Natuurlijk kun je kleding op maat laten maken. Aangepaste kleding schijnt tegenwoordig zelfs hip te kunnen zijn. Toch vertrouw ik het niet. Als ik de websites bekijk van aangepaste kledingbedrijven als WiCare of It Fits, word ik tamelijk moedeloos. Hobbezakken, brandwerende capes, incontinentieondergoed… Blijkbaar behoor ik niet tot de doelgroep van dit soort bedrijven.

Vandaag waren Melle en ik in een winkel waar ze latex kleding en kleding van leer en lak verkopen. Toegeven, latex trek je niet heel gemakkelijk over je hoofd (het plakt aan je haar en huid), maar het materiaal is ideaal voor scheve ruggen, want het vormt zich perfect naar de vorm van je lichaam. En, niet onbelangrijk: latex maakt onweerstaanbaar.

Zo kwam het dat ik Melle de halve winkel voor mij uit de rekken liet halen: voldeed het kledingstuk aan mijn esthetische normen en was het scolioseproof? Eén stuk kwam in aanmerking voor een passessie: het was een zwart jurkje van soepel lak, met een Chinese halssluiting en een diep decolleté. Maar helaas: zwart is mijn kleur niet en het rode jurkje, normaal ook in de collectie, was uitverkocht.

Ik moet dus nog even verder zoeken naar de perfecte New York-outfit. Misschien neem ik gewoon maar één kledingstuk mee op vakantie, dan heb ik in elk geval een goed excuus om veel dollars uit te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *