In de Kamer

“Mam, wat ga jij stemmen?”
“Ach kind, dat weet ik nog niet hoor,” zegt mijn moeder met een moeilijk gezicht. Ze zou me liever niet in de Kamer zien. Een ‘hondenbaan’ noemt ze dat.

Gelukkig zijn er ook enthousiaste reacties, uit bekende én onbekende hoek. Van een goede vriendin, zelf volledig gezond en participerend, kreeg ik vorige week dit bericht: Hann. Ik denk dat je een enorm voorbeeld voor iedereen zou kunnen zijn, wanneer je in de Kamer zou komen. Dan mag NIEMAND meer lopen te miepen dat ‘ie iets niet kan.

In haar mail beschrijft ze twee situaties van personen uit haar omgeving. De een zit vanwege zijn handicap in een slachtofferrol, waardoor hij niet tot maatschappelijke participatie komt. De ander heeft zich door haar ouders zó laten kleineren, dat ze op een sociale werkplaats terecht is gekomen. Mijn vriendin schrijft hierover: ‘DAT KAN TOCH NIET?! Denk ik ook weer: “Jij moet Hann ontmoeten.” En zo denk ik dat nog bij vele anderen. Die zouden allemaal jou moeten ontmoeten! Dus ga jij alsjeblieft in de Kamer. Heel Nederland moet jou ontmoeten!’

Ook van onbekenden ontvang ik af en toe steunbetuigingen. Zo kreeg ik laatst een e-mail waarin iemand die ik niet ken, mij vraagt of ze binnen haar kennissenkring campagne voor mij mag voeren. Ze schrijft ook waarom ze dit wil doen: ‘Voor de beeldvorming, de politiek en het land en voor mijzelf zou ik het echt zo ontzettend goed leuk en inspirerend vinden als ik jou in de Tweede Kamer zou zien zitten!’

Of ik daadwerkelijk in de Tweede Kamer kom, is nog de vraag. Plaats 16 is nog ver weg als we de peilingen mogen geloven. Laten we 9 juni afwachten. Ik geloof in onze campagne. Ik geloof in GroenLinks! En ik stiekem heb ik de hoop dat mijn moeder woensdag, in het stemhokje, haar rode potlood pakt en kleurt. Lijst 6, plaats 16.

5 antwoorden op “In de Kamer”

 1. GroenLinks heeft weer een sterke lijst met sterke kandidaten.
  Woensdag zal ook jouw moeder trots jouw vakje inkleuren.
  GroenLinksers kunnen woensdag trots zijn op elk verkiezingsresultaat.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 2. Beste Hann,

  fantastisch dat je zo hoog op de groenlinks kandidatenlijst bent gekomen. Ik gun je een plek in de 2de kamer! Ik zal eens wat groenlinks stemmers uit mijn omgeving mailen dat ze op jou gaan stemmen.

  Wouter Verhaak
  Tilburg

 3. Hoi Hann,
  Ik heb zojuist je vakje rood gemaakt. Die heb je alvast binnen. En dat voor 9 juni!!! -je mag vanuit het buitenland eerder stemmen.
  Ook al gun ik je geen hondebaan. Maar ik gun je wel de mogelijkheid om zelf de woorden van je moeder te checken. Ook hoop ik dat je een aanwinst voor de tweede kamer zult zijn.

  Jan

 4. Mijn stem heb je Hann. Dat weet je.
  Erg leuk om mijn woorden terug te lezen!
  Veel liefs en het was fijn even met je te bellen.
  “De vriendin die jou dat schreef.”

 5. Hannie,
  Ooit heb ik je op m’n schouder naar de kamer van Margreet gedragen. Nu draag ik je een goed hart toe. Ik ga nu naar de stembus.
  Jij weet wat verdragen is en wat verdragen zijn; je krijgt mijn voorkeursstem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *