Win, win, win!

Je hoort wel eens van mensen die altijd winnen. Prijsvragen, loterijen, je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben de prijs. Femke is zo iemand. Voor haar zijn een trui en een opblaasboot inmiddels tussendoortjes. Zij gaat voor het echte werk: een lang weekend weg naar een middeleeuws kasteel (inclusief het gebruik van een spliksplinternieuwe Ferrari), verwenweekends in een beautyfarm en – als klap op de vuurpijl – duizend staatsloten.

Ik hoor de weekselijke succesverhalen vol jaloezie aan en waag zo af en toe ook een poging. Een paar maanden geleden was het raak: ik had een Girls Comedie Night gewonnen! Bij de Viva, gewoon de eerste keer dat ik meedeed. Sindsdien doe ik mee met Viva’s Klik & Win, in de hoop dat ik ooit net zo succesvol word als Femke. Ik heb er zelfs een map voor aangemaakt in mijn mailbox.

Het probleem is alleen: als je eenmaal hebt gewonnen, komen de prijzen je niet zomaar aanwaaien. Ze verdelen de prijzen waarschijnlijk liever over zo veel mogelijk gelukkige winnaars. In België was een man die iets had bedacht om dat te omzeilen. Hij deed steeds met prijsvragen mee onder verschillende namen. De namen ‘leende’ hij van vrienden en bekenden, met wie hij de prijs deelde. In totaal had deze man al elf huizen en 33 auto’s gewonnen – of zoiets.

Dit bracht mij op een idee. Zaterdagavond zei ik tegen mijn moeder: "Ik heb voor je meegedaan aan een prijsvraag. Je kunt een yogaweekend winnen voor twee personen." Mijn moeder, nietsvermoedend, heeft deze mededeling naast zich neergelegd. Prijzen interesseren haar niet, waarschijnlijk omdat ze er toch niet in gelooft dat ze iets wint. Tot ze vandaag werd gebeld.

"Gefeliciteerd: u heeft een prijs gewonnen. Kunt u aangeven naar welke workshop uw keuze uitgaat?"

Mijn arme moeder wist niet meer waarover het ging en mompelde terug: "Sorry, ik doe wel vaker mee met prijsvragen, maar ik heb nog nooit eerder gewonnen. Is het goed als ik er even over nadenk en dat ik u morgen terug bel?" Dat kon.

– "Wie neem je mee?"
* "Ik heb gelijk gevraagd of het rolstoeltoegankelijk is."

Euforie. Toeters en bellen. Mijn geluk kan niet op: ik neem mijn moeder vrijdag mee naar het Festival Mundial in Tilburg om meisjes en vrouwen in de wereld te steunen*. En dan gaan we zaterdag samen relaxen, Ayurverdisch eten en vervolgens lekker swingen tijdens de Yoga Trance Dance**. Als dát niet een leuk moeder-dochterweekend wordt… En dat allemaal dankzij de Viva!   

* Lees meer over het project Because I’m a Girl
** Wil je je nog opgeven voor het Yogaweekend? Kijk dan op www.living-yoga.nl. Twintig procent van de opbrengst gaat naar Women for women.

Eén antwoord op “Win, win, win!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *