Domeinnaam koppelen

Toegeven, ik ben niet echt een computermens. Ik ben niet alleen geen nerd – ik kan me niet in computers verplaatsen. Ik snap ze niet. Dat resulteert soms in frustraties, want tegelijkertijd kan ik geen dag zonder mijn computer. Ik werk ermee, schrijf erop, zelfs mijn identiteit wordt erop gevormd. Deze dubbelzinnige relatie met een gebruiksvoorwerp kost tijd. Veel tijd. 

Zo probeer ik al maanden een domeinnaam te koppelen aan mijn blog. Web-log.nl raadt daarvoor Argeweb aan, dus ik meld me aan bij Argeweb. Tot dusver is er nog niets aan de hand. Tot blijkt dat je ergens op Argeweb DNS-codes moet klaarzetten, die web-log dan weer oppikt. Hier gaat er iets mis.

Ik mail Argeweb. De helpdesk legt me uit wat ik verkeerd doe. Ik doe het beter, pas de instellingen op web-log aan en hé, het gaat weer mis. Ik controleer wat Argeweb me heeft opgedragen en ja, ik heb het echt goed gedaan.

Dan mail ik web-log. Ik leg het probleem uit, beschrijf wat ik er zoal aan heb gedaan om het op te lossen, maar web-log denkt dat de problemen bij Argeweb liggen.

Ik mail Argeweb. Ik krijg antwoord, verander weer iets en opeens verwijst mijn domeinnaam wel naar web-log, maar niet naar mijn blog. Deze blog bestaat niet meer, zegt web-log. Snel verander ik alles terug. Mijn blog doet het weer, mijn domeinnaam niet. Ik mail web-log. Zij dragen dezelfde suggestie aan als daarvoor. Ik ben weer terug bij af.

Eigenlijk heb ik hulp nodig van iemand die computers verstaat, die met liefde net zo lang cijfertjes invult totdat daar opeens mijn blog in beeld verschijnt als je mijn domeinnaam intypt. Voel jij je geroepen?

2 antwoorden op “Domeinnaam koppelen”

  1. Hoi Hann,

    Ik wil je wel helpen hoor ;) Maar waarom wil je een .nl domein dat doorverwijst naar je web-log account? Waarom niet alles in een .nl domein (inclusief hosting) en dat bijv. bij webreus hosten (.nl domein + hosting voor 17 euro per jaar)

    Groetjes,

    Gijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *