Hoog truttigheidsgehalte

Rusteloos zoek ik het internet af. Al dagen moet ik iets, maar ik weet niet wat. Bijna had ik alle spullen voor de herfsttafel uit de kast getrokken en onze woonkamer eens grondig herfstproof gemaakt, maar ik probeer er nog niet aan toe te geven – de bladeren zijn nog niet van de bomen gevallen.

Wat zoek ik eigenlijk? Mijn surfgedrag is duidelijk anders dan driekwart jaar geleden. Toen zocht ik naar muziek, boeken, dvd’s. Nu zit ik ineens op een antroposofische startpagina. Ja, zo erg is het dus. Houten speelgoed, popjes, bijtringen, maar ook Weleda-babyverzorgingsproducten komen voorbij. En doe-het-zelf-paketten.

Nu weet ik het: ik wil borduren! Huh, borduren? Dat priegelige werkje dat ik voor het laatst deed op mijn elfde, toen ik besloot om het nooit, nooit meer te doen? Er doemen vage beelden op van mevrouw Van Zuuk, die het nog probeerde te redden: "Je moet de steekjes ietsje kleiner maken Hannie, dan wordt dit vanzelf een hele mooie toilettas." Tevergeefs – ik heb nooit meer een borduurnaald aangeraakt.

Hoe traumatiserend ook, de beelden van mevrouw Van Zuuk vagen langzaam weg. Ik zie geboortelappen voor me, Vera de muis die een warme, rode sjaal breidt, en natuurlijk de tuin in alle seizoenen: met een emmertje, bloemen, vallende bladeren en lijsterbessen. Mijn Google-searches worden gerichter: borduurlap, geboortelap, Marjolein Bastin; ik beland op sites waarvan ik het bestaan niet kende. Met rode konen klik ik ze aan: de afbeeldingen die straks op de kinderkamer komen te hangen.

Dan spreek ik mezelf streng toe. Wat is er aan de hand? Waarom doe je dit – jij houdt helemaal niet van borduren. Jawel, antwoordt mijn andere ik, ik ben dol op borduren! En voor ik het weet, heb ik op ‘bestelling bevestigen’ geklikt. Nu ontkom ik er niet meer aan: ons kindje krijgt een geboortelap. Van Nijntje. Het had erger gekund, troost ik mezelf. 

4 antwoorden op “Hoog truttigheidsgehalte”

  1. Hahahahaha!
    Heerlijk gelachen om je log. Ikzelf heb net een nog te doen lijstje gemaakt, het liefst voor de kleine komt. Anderhalf A4-tje vol!!! Hoe erg. Gelukkig ook met heel kleine klusjes als schilderijtje ophangen. En nog meer mazzel is dat zowel pap en mam nog langs gaan komen…
    Fijne zondag! X.

  2. Heel herkenbaar Hann, overigens heb ik nog wel een goede herinnering aan je handwerken; ik heb nl nog steeds een ‘vlechtsliertje’ van je in mn handwerkdoos. Denk ik even terug aan lang geleden: Je enthousiaste ,misschien ook wel rode, hoofd toen je wat voor me gemaakt had. Borduur ze!

  3. En.. is de bestelling al binnen ? Ben erg benieuwd naar je enthousiasme gedurende het borduurproject.. ;-) ( Zelf in een opwelling wel eens een borduurdingetje gekocht, maar na één dag was ik er al wel aardig flauw van…hahaha ) Heel veel succes en plezier ermee ! ( Gaat Melle nog een mooie foto maken van een handwerkende Hann ? )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *