Gevloerd

Het is zover: voor het eerst in mijn leven ga ik een vloer kopen. Melle en ik verhuizen binnenkort naar Amsterdam. Het is een nieuw huis, pas opgeleverd en dus nog helemaal kaal. Dat heeft zo z’n voordelen, want je kunt het nog helemaal naar eigen smaak inrichten: er zit nog geen behang of verf op de muren, de plinten zijn nog helder wit en er ligt nog niets op de vloer.

Aanvankelijk dachten we te gaan voor het welbekende klik-laminaat. Lekker goedkoop, best mooi en je draait je hand er niet voor om. Toch blijkt ook klik-laminaat zo z’n nadelen te hebben. Bij de IKEA hebben ze ze in vele soorten, maten en prijsklasses. Voor elke portemonnee wat wils. Tenzij je kieskeurig bent. Of een rolstoel hebt. Of je echt hout gewoon meer waardeert dan een fotootje op plastic.

Op naar Vloer het zelf dan maar. Daar hebben ze dikker laminaat, dat wel rolstoelbestendig schijnt te zijn. Niet eens zo lelijk ook. Dat is aan de prijs af te zien; dit laminaat is net zo duur als een mooie grenen of vuren vloer. Daar gaan we dan toch eerder voor. Maar grenen en vuren vloeren zijn weer te zacht; als je met een steentje tussen je profiel je huis binnen rijdt, heb je zó een kras te pakken van de gang tot in je woonkamer. En zand, daar schijnen ze ook niet goed tegen te kunnen.

Eiken moet het worden. Licht eiken, want donker eiken is ouderwets. Bij Vloer het zelf zien we een betaalbare lichteiken vloer, bestaande uit aan elkaar te leggen latjes. Brede planken vinden we toch mooier. En dus gaan we toch ook nog maar even bij de Hornbach langs. Wie schetst onze verbazing? Bij Hornbach hebben ze heel dik laminaat, in brede planken – weliswaar met een nephouten fotootje op plastic, maar betaalbaar en nét echt. Of zouden we toch liever…?

We zijn er nog niet helemaal uit, maar we kennen in elk geval de ins en outs van vloeren. Wie had dat ooit gedacht? Je kunt merken dat we ouder worden.

2 antwoorden op “Gevloerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *