Lange adem

Nog éven en ik kan de weg op! Mijn rijbewijs heb ik nu ruim anderhalf jaar, mijn zelf aangeschafte Mercedes Vito acht maanden. Het aanpasbedrijf is druk bezig met de aanpassingen.

Maar dan ben je er nog niet. Vandaag heb ik een halve dag besteed aan:

 • de aangifte van BPM
 • het aanvragen van de vrijstelling van BPM 
 • het betalen van de eerste aanslag motorrijtuigenbelasting
 • het verzoek tot een lager tarief motorrijtuigenbelasting

De Belastingdienst weet van wanten: voor de twee formulieren heb ik acht bijlagen moeten regelen, uitprinten of kopiëren. Een hels karwei, maar ik heb een lange adem, een liefhebbende en behulpzame echtgenoot, en het prachtige vooruitzicht: nog éven…

3 antwoorden op “Lange adem”

 1. Knuffel…

  Een lotgenote…

  Ik heb nu na 5 jaar ploeteren de toestemming om mijn rijbewijs te halen. Nu wachten op de aangepaste rijschoolauto, de offerte van de ombouwer om de terugbetaling aan te vragen, etc…

  Zucht…

  Moest je ervaringen willen uitwisselen, je hebt mijn adres!

  Moest je een job weten voor een hooggeschoolde persoon met beperking in Vlaanderen: roep!

 2. Herkenbare perikelen, ‘k ben inmiddels een maand of vier bezig (en dat is dan nog zonder BPM rompslomp vanwege een lease constructie). Succes bij het regelwerk!

 3. Goede keus, qua auto. Ik hoop dat de papiermolen gauw is afgewerkt, zodat je snel de weg op kan. En dat de Vito je veel fijne kilometers bezorgt. Zoals een Duitser eens tegen me zei: “Jeder Exzellenz fährt Mercedes-Benz! Daarom heb ik er ook één (maar wel de grotere Sprinter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *