Ingo Jonathan

Na een natuurlijke, supersnelle en relatief gemakkelijke bevalling van Jonne (2009) wilde ik het de tweede keer graag precies zo – de stress van de rit naar het ziekenhuis daargelaten. Het zinde me dan ook niet dat de gynaecologe al twee keer het woord ‘keizersnee’ had laten vallen toen we week 38 van de zwangerschap naderden. Ik kreeg nog een week.

Die week was geen pretje. De stress liep elke dag op, tot ik het op woensdag echt niet meer uithield. “Waarom duurt het toch zo lang?!” vroeg ik mij in tranen af.
“Ik neem je mee uit lunchen,” zei Melle. “Misschien moet je d’r even uit.” We aten pompoensoep en heerlijk zuurdesembrood bij Jamie Olivers Fifteen. Met chocoladetaart na. Eindelijk voelde ik me wat ontspannen.

’s Avonds in bed, om 22.30 uur, begonnen de weeën. Om 23.00 uur belde ik mijn ouders. “Komen jullie deze kant op? Ik denk dat het zo gaat gebeuren.” Daarna verliep het razendsnel; we reden naar het ziekenhuis en binnen anderhalf uur sloten wij onze mooie zoon in onze armen. Zonder poespas, gewoon zoals het moet gaan.

Hij heet Ingo. Ingo Jonathan, geschenk uit de hemel.

Afbeelding

Illustratie: Annet Visser

7 antwoorden op “Ingo Jonathan”

 1. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie Ingo!
  Prachtig, een dochter én zoon!
  Veel geluk samen! Ik ben ook 14 dgn geleden bevallen van zoon Svante ! Wat een wonder weer he! Groet! Merel

 2. Hoi Ingo,

  Een warm welkom voor jou en felicitaties voor je familie die ongetwijfeld beretrots op je is!

  hartelijke groet,
  Sandrien

 3. Hoi Hann,

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Ingo!! Leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van alle veranderingen in je leven :).

  Groeten,
  Minke

 4. Dank voor jullie felicitaties, oud-collega’s! Heel leuk om te zien dat jullie mijn blog nog steeds lezen. En Merel, ook van harte gefeliciteerd met de geboorte van jouw zoon!

 5. beste Hann,

  om de een of andere reden moest ik opeens aan je denken en nu blijkt waarom: omdat je net bevallen bent. Als oud kamergenoot van de VSN volg ik je af en toe. Gefeliciteerd meid met deze byzondere gebeurtenis. Geniet ervan.

  pauline evers

 6. Gefeliciteerd met je zoon Hann! Wat fijn dat het allemaal zo goed en snel is verlopen!
  Gaan de eerste weken ook naar wens?

  Wat kun je toch mooi schrijven! Groot plezier om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *