Een eigen bedrijf

Gezocht: 111 potentiële leiders van Nederland die samen willen werken aan een toekomstvisie voor ons land. Deze oproep sprak een groep mensen aan met bepaalde karaktereigenschappen: betrokkenheid, intelligentie, daadkracht. Er reageerden ruim 400 mensen op de oproep. Ik was er één van en werd uitgekozen.

De afgelopen vier dagen zat ik met de 110 anderen in een hutje op de hei voor het kick-offweekend. Het is bijzonder om vier dagen lang met volstrekt vreemden alleen maar te praten over dingen die ertoe doen: duurzaamheid en milieu, onderwijs, participatie en diversiteit, zorg, mentaliteit, religie, innovatie, economie, vergrijzing, etc. Iedereen blijkt een doordachte mening te hebben over deze thema’s, terwijl je in het dagelijks leven wordt overspoeld met ongenuanceerde, stigmatiserende ideeën die je niet meer aan het denken zetten.

We werden meegetrokken in een proces van onderzoeken, inspireren en creëren. We werden niet alleen uitgedaagd om onze visie op Nederland op papier te krijgen; eerst werd uitgebreid stilgestaan bij je persoonlijke visie, die is gebaseerd op kernwaarden als ‘je dromen naleven’, ‘intimiteit’, ‘eerlijkheid’, ‘uitdaging’, ‘moed’, ‘diversiteit’ en ‘creativiteit’. We onderzochten onze barrières en grenzen, reflecteerden in groepen met verschillende samenstellingen en brachten dit alles in verband met onze visie op de samenleving. Alles viel op zijn plek.

De komende maanden gaan diverse subgroepen aan de slag met een toekomstvisie op Nederland. We hebben allen een coach tot onze beschikking gekregen en kunnen te allen tijde voor advies terecht bij de SER. In mei 2009 ligt onze visie er en zijn er initiatieven van de grond gekomen die het verschil zullen maken.

Vandaag kwam ik thuis. Moe, met een hoofd vol ideeën. Ik kon niet stilzitten, wilde een start maken aan mijn persoonlijke voornemens. En dus zette ik de computer aan. Het begin is er. Ik ga een eigen bedrijf opzetten.

Wordt vervolgd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *