Wippen, veel wippen

Het wachten op de bevalling brengt ook bij onze vrienden een hoop los: met name tips om de bevalling op gang te brengen. Vorige week begon het al met een telefoontje van een mijn beste vriendinnen, zelf moeder van twee kinderen: “Je moet wippen, Hann, veel wippen. Dat heb ik bij beide zwangerschappen gedaan, en beide keren floepten ze er zo uit.”

Andere vrienden en bekenden opperden:

  • een hele ananas (met pit) eten;
  • (veel) venkelthee of koffie drinken;
  • een liter olie drinken;
  • ontspannen;
  • over hobbelige paden rijden.

Na het posten van mijn blog gisteren, volgenden massaal andere tips. Eén vriendin – ook twee keer ervaringsdeskundige – sms’te dat warmte wellicht de oplossing voor mijn probleem zou zijn:  Wanneer er weeën zijn, blijkt warmte wonderen te doen, misschien kan dit ook vooraf om de weeën op gang te brengen. Rust en een broeiende warmte, warm douchen/bad, onder dik dekbed. –  Check.

Nog geen minuut later ontving ik haar tweede sms: Oja en eentje die ik bijna zou vergeten: vrijen (penetratie) en zorgen dat je een orgasme krijgt. Zucht. Dat klinkt niet echt leuk/spontaan/ontspannend.

Tot slot kreeg ik, ook per sms, een link naar een gezondheidspagina, waar – ondanks de bekende en nog onbekende tips – de spijker op zijn kop werd geslagen:

Het is goed om te beseffen dat een baby alle tijd nodig heeft om te groeien in de buik; een bevalling kan nu eenmaal niet worden afgedwongen. Zelf weeën opwekken is dan ook eigenlijk niet aan de orde; er kan beter gesproken worden over het ‘stimuleren’ van weeën. (Bron: Mens en gezondheid)

Toen realiseerde ik me opnieuw wat de allerbeste tip is: geduldig afwachten. Zoals mijn schoonvader zo mooi formuleerde: […] met Melle aan je zij en Jonne op de achtergrond.

2 antwoorden op “Wippen, veel wippen”

  1. Ik hoop dat je ook nog kan genieten van deze laatste dagen ‘met buik’.
    Heel veel liefs en een goede bevalling toegewenst, hoe het ook komt.
    Bernice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *